Torben Andersen, psykolog, cand. psych. autoriseret

Telefon: 60 69 36 00
Mail: torben@pn-klinik.dk
Adresse: Herlev Maskinfabrik, Hørkær 26, 4. sal, 2730 Herlev

Asperger og autisme

Jeg har mange års indgående erfaring med psykologisk behandling af aspergers syndrom / autisme. Aspergers syndrom og autisme benævnes under ét som autismespektrumforstyrrelser. Forstyrrelserne er kroniske lidelser, som bl.a. er kendetegnet ved at det er svært at være sammen med andre mennesker, og det er svært at forstå hvorfor andre mennesker gør som de gør. Nogle har særligt stærke interesser. Ofte har man behov for at kunne lade op ved at være alene eller ved at beskæftige sig med sin interesse. Forandringer, lyde og lys kan virke overbelastende. Aspergers syndrom og autisme kan ikke behandles med medicin.

Behandling ved aspergers og autisme

Den psykologiske behandling af aspergers syndrom og autisme kan indeholde;

1) oplysning om lidelsen, fx hvorfor har jeg fået aspergers syndrom / autisme, hvilke ting skal jeg være opmærksom på kan være svært, og hvordan jeg bruger mine stærke sider.

2) træning i at forstå og være sammen med andre mennesker. Træning i at give sig selv pauser, så man ikke overbelastes. Træning i at få dagligdagen til at fungere hjemme, i uddannelse eller på job.

3) desværre har en stor del med aspergers syndrom og autisme oplevet mobning. Mange har oplevet at det har været svært at få lov til at være som man nu engang er. Endvidere oplever mange stress, angst, tvangstanker og depressioner. Mange har svært ved at falde i søvn om aftenen. Samtalerne rettes imod de vanskeligheder du ønsker hjælp til. Målet med samtalerne er at lære at leve et godt liv med aspergers syndrom / autisme.